Utilizăm modulele cookie pentru a-ți îmbunătăți experiența. Pentru a respecta noua directivă privind confidențialitatea în mediul electronic, trebuie să vă solicităm acordul dvs. de a seta cookie-urile. Detalii.

Tehnologia condensarii - inovatia viitorului
Vezi ofertaSă recunoaştem: deşi auzim din ce în ce mai multe despre tehnologia în condensare, încă nu ştim exact cum funcţionează şi mai mult care sunt beneficiile din perspectiva eficienţei şi economiei?
Astfel, acest mic ghid este exact ce avem nevoie: cinci întrebări şi răspunsuri ce ne oferă o explicaţie simplă privind modul de funcţionare a centralelor în condensare şi de ce sunt alegerea corectă pentru un viitor sustenabil.
1. Care este diferenţa principală între o centrală tradiţională şi una în condensare?
Gazele arse de la centralele tradiţionale pierd vaporii de apă produşi de ardere, şi împreună cu ei şi căldura latentă produsă, către atmosferă. Această căldură ""pierdută"" este numită ""latentă"" deoarece nu poate fi folosită în mod normal, dar calculele arată că reprezintă circa 11% din energia generată prin ardere.
Pe de altă parte, centralele în condensare recuperează o parte din această căldură înainte de evacuarea gazelor arse şi reintroduce energia obţinută astfel în circuitul de încălzire.
2. De ce este tehnologia în condensare eficientă?
O centrală în condensare recuperează o anumită cantitate de căldură din gazele arse, căldură ce ar fi normal pierdută către atmosferă, şi o foloseşte pentru încălzirea apei din sistemul de încălzire. Aceasta înseamnă un consum mai mic comparativ cu o centrală tradiţională şi ca urmare o eficienţă sporită.
3. Cât de mult se poate economisi cu o centrală în condensare?
Conform datelor publicate de ENEA (National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Development), tehnologia în condensare permite economii de circa 20% la facturile de gaz comparativ cu centralele tradiţionale. Dar cu centralele în condensare clasa
A de la Ariston putem economisii şi mai mult: Aici, de exemplu, putem calcula cât de mult economisim cu ALTEAS ONE de la Ariston.
4. Se poate înlocui o centrală tradiţională cu o centrală în condensare?
Centralele în condensare pot fi instalate în orice tip de locuinţă şi înlocuiesc centralele tradiţionale fără nici o problemă.
5. De ce centralele în condensare sunt mai eco-sustenabile comparativ cu cele tradiţionale?
Centralele în condensare sunt considerate un mod de încălzire eco-sustenabil deoarece garantează reduceri de până la 75% pentru emisiile de gaze nocive (CO2 şi NOx - oxizi de azot).